SHISNI SI NJË EKSPERT ME 2 HAPA TË THJESHTË

A jeni fillestar në fushën e shitjeve? A jeni punonjës shitje, dhe synoni të jeni më i miri, në ekipin tuaj të shitjes? Lexoni këtë artikull nëse dëshironi të shisni si një ekspert, me 2 hapa të thjeshtë.

Hapi 1 – Trajnohu, dhe madje SHUMË.

Duhet të jeni gati për “shfaqje” në çdo kohë. Disa njerëz dëshirojnë të thonë se shitjet nuk janë “performancë”. Megjithatë, unë nuk jam dakort. Unë do të nisem nga filozofia Hindu mbi jetën, dhe po ju them se të gjitha gjërat janë vetëm një akt. Ne jemi aktorë në një skenë. Ne jemi të gjithë yjet e filmit tonë, vetëm me atë që bëjmë. Nëse kjo është e vërtetë, atëherë punonjësit e shitjes janë padyshim interpretues, dhe për mua, shitja është si luftimi.

Si punonjës shitje, të shkosh në punë është sikur të hysh në një ring boksi. Ju hyni në “ring”, sa herë që kërkoni dhe studjoni për një klient të ri. Ju vazhdimisht po luftoni kundër refuzimit të vazhdueshëm dhe frustrimit nga dështimi. Të jesh punonjës shitje është një betejë e brendshme dhe një luftë e jashtme. A ndesheni shpesh? A po stërviteni mjaftueshëm në “ring”? A po trajnoheni?

Kur trajnoheni dhe stërviteni për performancën tuaj në “ringun e boksit”, ndërsa po punoni me materialet tuaja, unë dua që ju ta shikoni atë sikur po stërviteni në palestër. Duhet të jeni të sigurt që kur të hyni në “ring”, të jeni gati për të fituar.

Trainohuni, praktikohuni dhe dështoni. Për më tepër, përsëriteni shpesh këtë cikël.

Por duhet ta dini se nuk jeni vetëm në “ring”, dhe se do të merrni “goditje” dhe ndoshta e ndonjë “maviosje”. Megjithatë, pasi të keni marrë “grushtin” e parë, pasi të merrni ndonjë “plagë”, ju duhet të ngriheni përsëri në këmbët tuaja. Dhe të vazhdoni të luftoni.

Hapi 2 – Përdorni numrat

Shitjet janë një lojë numrash. E keni dëgjuar këtë edhe më parë… dhe është e vërtetë. Sasia e klientëve potencialë që ju gjeni. Sasia e telefonatave dhe takimeve që ju bëni. Sasia e aktiviteteve në kalendarin tuaj. Sasia e kundërshtive që dëgjoni. Sasia e këmbënguljes që ju keni. Sasia e kohës që keni shpenzuar në trajnime dhe stërvitje në “palestër”. Shitjet janë një lojë numrash.

Numrat janë faktori më i madh në suksesin e punonjësit të shitjes, dhe ju dëshironi të jeni të suksesshëm. Nëse po përpiqeni të fitoni pará si shitës, duhet të luani me numrat. Çdo ditë, çdo orë, çdo minutë, çdo sekondë. Llogarisni numrat dhe i përdorni ato në avantazhin tuaj.

Nëse nuk do t’i përdorni numrat, atëherë do të shkoni dhe do të jepni atë shfaqjen me produktin tuaj, sikur po flisni me njerëz të huaj. Qëndroni brenda procesit të shitjes dhe mbani të gjitha kanalet të furnizuara. Unë ju premtoj se nëse përdorni numrat dhe stërviteni fort… ju do të shisni si një Ekspert.